Malzemeler
- 1 kg taze fasülye
- 2 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 5 adet sivri domates
- 1 adet kapya biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı salça (kullanmayabilirsiniz)
- 1 küp şeker
- Tuz
Salçayı açmak için
- Çok az su
Nasıl Yapılır?
- Fasulyeleri temizleyip yıkayalım.
- Ortadan ikiye bölelim.
- Soğanları piyazlık doğrayalım biberi iri şekilde doğrayalım sarımsaklarıda doğrayıp düdüklünün tabanına yerleştirelim.
- Üzerine doğranmış fasulyeyi koyalım.
- Kabukları soyulmuş domatesleri doğrayıp fasulyelerin üzerine yayalım.
- Salçayı şekeri ve tuzu çok az suda eritip üzerine gezdirelim.
- Zeytinyağını da ilave ettikten sonra düdüklünün kapağını kapatalım.
- Havası çıktıktan sonra 10 dakika tutalım.
- Pişen fasulyeyi bir kez karıştıralım.
- İster sıcak ister soğuk olarak tüketebilirsiniz.Yemeğimiz servise hazır.Afiyet olsun.
Not.Her düdüklünün pişirme süresi farklı olabilir.Süreyi kendi düdüklünüze göre ayarlayın.
Salçayı açmak için yarım çay bardağı su kullandım buna rağmen fasulye piştikten sonrada biraz suluydu.Kapağı açık şekilde kaynatarak suyunu çektirdim.Zeytinyağlı yemeklere ben biraz salça koyuyorum.Siz dilerseniz salça koymayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder