11 Ağustos 2022 Perşembe

Lokanta Usulü Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi

 



Malzemeler

  • 2 adet haşlanmış tavuk budu
  • 3 yemek kaşığı şehriye
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1/2 (yarım) adet limon (yarım)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 8-9 su bardağı su (tavuğun kendi suyunu da kullanıyoruz)

    Nasıl Yapılır?

  • Önce tavukları haşlıyoruz.
  • Terbiyesini hazırlıyoruz un,yoğurt,yumurtayı bir kapta çırpıyoruz.
  • İçine yarım su bardağı su ilave edip iyice pütürsüz olacak şekilde çırpıyoruz.
  • Haşlanmış tavuğun suyundan sıcak olarak içine üç kepçe kadar alıp terbiyeyisine ilave edip iyice çırpıyoruz.
  • Çorbayı hazırlayacağım tencereye sıvı yağ ilave ediyoruz şehriyeyi hafif rengi dönmeden kavuruyoruz.
  • Sarımsağı rendeleyip içine ilave ediyoruz suyunu ilave ediyoruz.
  • Parçalanmış tavukları ilave ediyoruz bir taşım hepsini kaynatıyoruz.
  • Çorbanın içine terbiyesini ilave ediyoruz bir taşım kaynatıyoruz.
  • İçine yarım sıkılmış limon suyunu ve tuzunu ilave ederek çorbamızı bir taşım daha kaynatıyoruz. Kıvam alınca ocağı kapatıyoruz.
  • Üzerine tereyağ ve kırmızı biber kavurup servise sunuyoruz. Afiytle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder