5 Ağustos 2022 Cuma

Et Sote Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kg dana eti
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 3-4 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Pulbiber
  • Kekik

    Nasıl Yapılır?

  • Etleri küçük doğrayın tavaya sıvı yağ koyup kızdırın.
  • Etleri ilave edip yüksek ateşte karıştırarak mühürleyin.
  • Suyunu çekince tereyağı ekleyin.
  • Soğanı ince ince doğrayın ekleyip karıştırın biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Domatesleri küp küp doğrayın ekleyip karıştırın domates suyunu salınca salçayı ilave edip karıştırın.
  • Son olarak sıcak suyu ekleyip karıştırın kapağını kapatıp kısık ateşte 35-40 dakika pişirin.
  • Pişmeye yakın tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın.
  • 3-4 dakika daha pişirip ocaktan alın.
  • Servis tabağına alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder