5 Ağustos 2022 Cuma

Tart Kek Tarifi

 





Malzemeler

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı + 4 kaşık un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğunun rendesi
  • Kreması için;

    • 2 su bardağı süt
    • 1 tepeleme yemek kaşığı un
    • 1,5 tepeleme yemek kaşığı nişasta
    • 4 yemek kaşığı şeker
    • 1 paket vanilya
    • 100 gram label veya 100 ml sıvı krema
    • Süslemek için;

      • Kakao
      • Meyveler
      • Bisküviler

        Nasıl Yapılır?

      • Öncelikle kekimiz için yumurta ve şekeri yüksek ayarda çırpalım.
      • Daha sonra yağ ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edelim.
      • En son un, vanilya, kabartma tozu ve limon kabuğu tendesiniz ekleyerek çırpalım.
      • Yağlanmış tart kalıbına keki dökelim.
      • Önceden ısıttığımız 170 derece fırında 20-25 dk arası pişirelim. Benim kekim 25 dakikada tamamen pişti ama fırından fırına fark olacağından sizde daha erken veya geç pişebilir.
      • Bunun için bir bıçak veya kürdan yardımıyla keke batırıp piştiğini test edebiliriz.
      • Kekimiz pişerken kremayı hazırlayalım.
      • Vanilya ve labne hariç tüm malzemeleri tencereye alalım. Kaynanana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
      • Daha sonra kaynayan kremanın altını kapatıp vanilya ve labneyi ekleyerek çırpalım.
      • Kekimiz pişince soğuması için bekleyelim.
      • Soğuduktan sonra keki ters çevirelim.
      • Orta boşluğuna kremamızı dökelim ve buzdolabına keki dinlenmesi için koyalım.
      • Yaklaşık 2 saat buzdolabında dinlenen kekimizi dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder