1 Ağustos 2022 Pazartesi

Et Ve Tavuk Yemeklerinin Yanına Çok Yakışacak (Köz Soğan Salatası) Tarifi

 

Malzemeler

  • 5 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Yarım limon suyu
  • Maydanoz
  • Zeytinyağı
  • Tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve biberleri yıkadıktan sonra biberlerin üzerine bıçak yardımıyla delikler açın.
  • Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye soğan ve biberleri dizip 200 derece fırında 45 dakika arada çevirerek közleyin.
  • Biberler daha erken közlendiği için fırından alarak bir poşetin içine koyup ağzını bağlayın 10 dakika bekleyin ve kabuklarını soyup çekirdeklerini alın.
  • Közlenip yumuşayan soğanları fırından alıp soğanların ortalarına bastırarak kabuklarından ayırın.
  • Uç kısımlarını alıp ikiye bölerek piyazlık şekilde doğrayın.
  • Biberleride soğanlar ile aynı büyüklükte doğrayıp salata kasesine alın.
  • Üzerine damak tadınıza göre miktarını ayarladığınız zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu, sumak, tuz ve ince ince doğranmış maydonozu ekleyin.
  • Salatayı karıştırarak servis tabağına alın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder