1 Ağustos 2022 Pazartesi

Çıtır Çıtır Lezzetiyle Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek Tarifi

 

Malzemeler

  • 20 adet baklavalık yufka

Sosu için;

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım şişe sade soda
  • İç harcı için;

    • Tuzsuz lor peyniri
    • 1 tutam maydanoz
    • 1 çay kaşığı tuz

    Üzeri için;

    • Kalan sos
    • 2 yemek kaşığı tereyağ

      Nasıl Yapılır?

    • Öncelikle böreğin sosu için uygun bir kapa malzemeleri ekleyip çırpıyoruz.
    • Farkı bir kaba tuzsuz lor peynirini, tuzu ve küçük küçük doğranmış maydanozları ilave edip karıştırıyoruz.
    • İlk yufkayı tezgaha alıyoruz.
    • İkinci yufkayı da üzerine serip sostan her tarafına fırça yardımıyla sürüyoruz
    • . 3. Yufkayı ekleyip tekrar sostan ekleyip sürüyoruz.
    • 4. Ve 5. Yufka için de aynı işlemi uyguluyoruz.
    • Daha sonra uzun olan kısmına iç harcımızdan yine uzunlamasına ekliyoruz.
    • Rulo şeklinde sarıyoruz.
    • Uzunlamasına olacak şekilde 4 eşit parçaya kesiyoruz.
    • Fırın tepsisine diziyoruz.
    • Kalan yufkalara da aynı işlemi uyguluyoruz.
    • Tereyağını erittikten sonra kalan sosun içerisine ekliyoruz.
    • Fırın tepsisinde sıralanmış olan böreklerin üzerine sürüyoruz.
    • Dinlenmesi, sosunu iyice çekmesi için 1 saat dolapta bekletiyoruz.
    • Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ortalama yarım saat pişiriyoruz.
    • Aşık olacağınız çıtırtıdaki bu lezzeti fırından çıkardıktan sonra servis tabağına alıyoruz.Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder