18 Ağustos 2022 Perşembe

Ezogelin Çorba Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşışı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 7 su bardağı et suyu
  • Tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Çok minik doğranan(rendeleyebilirsiniz) soğan ve sarımsak tereyağı ve az sıvı yağda kavrulur.
  • Daha sonra üzerine salça ve baharatlar eklenir hepsi karıştıktan sonra yıkanmış mercimek,bulgur ve pirinç ilave edilip bir kaç dakika kavrulur.
  • Üzerine et suyu ilave edilip orta kısık ateşte normal tencerede yaklaşık 45 dk pişirilir.
  • Düdüklüde 15 dakika yeterli olur.
  • Orijinalinde taneli bırakılan ezogelini ben blenderdan geçiriyorum.
  • Mercimeğin cinsine göre değişebildiği için pişme süresi sonunda kıvamı çok yoğun olursa su ilavesi yapabilirisiniz. Afiyet olsun❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder