18 Ağustos 2022 Perşembe

Etli Bezelye Yemeği Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 100 gram kadar dana eti
  • 500 gram kadar donmuş/taze bezelye
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1-2 yemek kaşığı zeytin yağı

    Nasıl Yapılır?

  • Eti kuşbaşı doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Havucu ve patatesi küp küp doğrayın.
  • Zeytinyağında eti orta ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  • Üzerine soğanı ekleyin ve orta ateşte yaklaşık iki dk kavurun.
  • Ardından üzerine salçaları ekleyin ve 1 dk daha kavurup üzerine patates, havuç, bezelyeyi ekleyin biraz karıştırın.
  • Sıcak suyu üzerini geçecek kadar ilave edin ve patates ve bezelye pişene kadar pişirmeye devam edin.
  • Servise hazır.   Afiyet olsun :) kanalımıza abone olmayı unutmayın:).

    Not: tarifler birebir kendimiz yapıp denediğimiz tariflerdir. Gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder