Malzemeler
- 2 orta boy kabak
- 2 orta boy patlıcan
- 2 orta boy kapya
- 2 adet patates
- 1 kurusoğan
Sosu için
- 1 çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı köfte baharatı
- 3 diş sarımsak rendesi
- Tuz
Üzeri için
- 1 kase süzme yoğurt
- 3 diş sarımsak
- Pulbiber
Nasıl Yapılır?
- Patlıcanı alacalı soyalım ve tüm sebzeleri eşit büyüklükte doğrayalım.
- Daha sonra zeytinyağı ve baharatları bir kasede çırpıp sebzelerin üzerine gezdirelim.
- İyice karıştırıp ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim.
- Arada fırını açıp karıştıralım sebzeleri altları da pişsin.
- Fırından çıkan sebzeleri ister bu şekilde tüketebilirsiniz, istersenizde benim gibi sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder