22 Ağustos 2022 Pazartesi

4 Farklı Yöntemle Sarımsak Muhafaza Yöntemi Tarifi

 

Malzemeler

Soslu sarımsak için:

  • 2 avuç sarımsak
  • Üzerini geçecek miktarda zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik

Turşu için:

  • 250ml lik kavanoz için yeteri kadar sarımsak
  • 1.5 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı salamura turşu tuzu/kaya tuzu
  • 2 diş limon tuzu
  • Üzerini geçecek kadar su

    Nasıl Yapılır?

  • 1 kilo sarımsak tanelerine ayrılır.
  • Bir kaba alınıp kolay soyulması için üzerini geçecek miktarda su eklenip 25-30 dk suda bekletilir. Kolaylıkla soyulduğunu göreceksiniz😍
  • Tümünün kabuğu soyulduktan sonra kurulama beziyle iyice kurulanır.
  • 1. Yöntem için: sarımsakların bir kısmı rondoda 2-3 saniye süreyle sulandırmamaya özen göstererek ezilir.
  • Ezilen sarımsaklar küçük kilitli poşetlere ince bir tabaka olacak şekilde koyulup kapatılır. (kullanırken kolayca kırıp kullanmak için ince yapmaya özen gösterelim lütfen).
  • 2. Yöntem için:Sarımsakların bir kısmı olduğu gibi bütün haliyle kilitli poşetlere koyulur üzerine yapışmamaları için 1 çay kaşığı tuz serpilip karıştırılır kilitli poşet kapatılır. Bu iki yöntem buzluklar için.
  • Şimdi gelelim 3. Yönteme: sarımsakların bir kısmı da kavanoza alınır.
  • Üzerine 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kekik koyulur. (büyük kavanoz ise 1 tatlı kaşığı koyunuz)
  • Üzerini geçecek miktarda ise zeytinyağı ilave edilip kavanozun kapağı kapatılır. Buzdolabının normal soğutucu bölümünde saklayabilirsiniz.
  • Yağını da salata ve soslarda kullanabilirsiniz çok lezzetli oluyor👌🏻.
  • Ve 4. Yöntem için tabi ki turşu😍 sarımsaklar kavanoza alınır. Ben 250 ml lik kavanoza yaptım. Büyük kavanoz kullanacaksanız ölçüleri 1 -2 yemek kaşığı şeklinde artırabilirsiniz.
  • Sarımsakların üzerine kaya tuzu, limon tuzu ve sirke eklenir.
  • Üzerini geçecek miktarda da su ilavesi yapılır. (hazır su kullanmanızı öneririm) kapağı sıkıca kapatılıp çalkalanıp karışması sağlanır. Vakumlanacaktır.
  • Turşu da bu şekilde 5-7 gün süreyle yemeye hazır hale gelecektir. Tüm yöntemler bir harika ve büyük kolaylık👌🏻😇 dilediğiniz şekilde sizlerde sarımsaklarınızı hemen kullanmaya hazır vaziyette muhafaza edebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder