Malzemeler
Soslu sarımsak için:
- 2 avuç sarımsak
- Üzerini geçecek miktarda zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
Turşu için:
- 250ml lik kavanoz için yeteri kadar sarımsak
- 1.5 çay bardağı üzüm sirkesi
- 1 tatlı kaşığı salamura turşu tuzu/kaya tuzu
- 2 diş limon tuzu
- Üzerini geçecek kadar su
Nasıl Yapılır?
- 1 kilo sarımsak tanelerine ayrılır.
- Bir kaba alınıp kolay soyulması için üzerini geçecek miktarda su eklenip 25-30 dk suda bekletilir. Kolaylıkla soyulduğunu göreceksiniz😍
- Tümünün kabuğu soyulduktan sonra kurulama beziyle iyice kurulanır.
- 1. Yöntem için: sarımsakların bir kısmı rondoda 2-3 saniye süreyle sulandırmamaya özen göstererek ezilir.
- Ezilen sarımsaklar küçük kilitli poşetlere ince bir tabaka olacak şekilde koyulup kapatılır. (kullanırken kolayca kırıp kullanmak için ince yapmaya özen gösterelim lütfen).
- 2. Yöntem için:Sarımsakların bir kısmı olduğu gibi bütün haliyle kilitli poşetlere koyulur üzerine yapışmamaları için 1 çay kaşığı tuz serpilip karıştırılır kilitli poşet kapatılır. Bu iki yöntem buzluklar için.
- Şimdi gelelim 3. Yönteme: sarımsakların bir kısmı da kavanoza alınır.
- Üzerine 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kekik koyulur. (büyük kavanoz ise 1 tatlı kaşığı koyunuz)
- Üzerini geçecek miktarda ise zeytinyağı ilave edilip kavanozun kapağı kapatılır. Buzdolabının normal soğutucu bölümünde saklayabilirsiniz.
- Yağını da salata ve soslarda kullanabilirsiniz çok lezzetli oluyor👌🏻.
- Ve 4. Yöntem için tabi ki turşu😍 sarımsaklar kavanoza alınır. Ben 250 ml lik kavanoza yaptım. Büyük kavanoz kullanacaksanız ölçüleri 1 -2 yemek kaşığı şeklinde artırabilirsiniz.
- Sarımsakların üzerine kaya tuzu, limon tuzu ve sirke eklenir.
- Üzerini geçecek miktarda da su ilavesi yapılır. (hazır su kullanmanızı öneririm) kapağı sıkıca kapatılıp çalkalanıp karışması sağlanır. Vakumlanacaktır.
- Turşu da bu şekilde 5-7 gün süreyle yemeye hazır hale gelecektir. Tüm yöntemler bir harika ve büyük kolaylık👌🏻😇 dilediğiniz şekilde sizlerde sarımsaklarınızı hemen kullanmaya hazır vaziyette muhafaza edebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder