5 Ağustos 2022 Cuma

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi

 

Malzemeler

  • 8 adet dolmalık biber

İç harcı için;

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 adet domates
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Çeyrek demet dereotu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım çay bardağı sıcak su (60 ml)

Üzeri için;

  • Domates dilimleri

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı su (300 ml)

    Nasıl Yapılır?

  • İç harcı için uygun bir tavaya zeytinyağı, yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı alarak kavuralım.
  • Domates salçası, pirinç, küp küp doğranmış domatesi de ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  • Nane, yeni bahar, tuz,toz şeker ve karabiberi ekleyerek karıştıralım.
  • Son olarak sıcak suyu ekleyelim ve kapağını kapatarak suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Suyunu çektikten sonra ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyerek karıştıralım. Hazır olan iç harcımızı ocaktan alalım, ılımaya bırakalım.
  • Sap kısımlarını kestiğimiz dolmalık biberlerimizin içerisine yarısına gelecek şekilde iç harcımızdan yerleştirelim.
  • Üstlerine domates dilimlerinden yerleştirerek borcama dizelim.
  • Sos malzemelerini uygun bir kapta salça çözülene kadar karıştıralım. Biber dolmalarımızın üzerine gezdirelim.
  • Borcamın üzerini pişirme kağıdı ile kapatalım ve önceden ısıtılmış 200°C fırında alt üst fansız ayarda 40 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda üzerinden pişirme kağıdını alalım ve üzeri kızarana kadar pişirmeye devam edelim.
  • Üzeri kızaran ve pişen biber dolmalarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder