Malzemeler
- 2 su bardağı kuru nohut
- 1 yemek kaşığı domates- biber salçası
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 200 gram dana kıyma
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- yarım çay kaşığı karabiber
- 5 su bardağı sıcak su
Nasıl Yapılır?
- Kıymalı nohut yemeği için öncelikle nohutlarımızı 1 gece suyun içerisinde bekletelim.
- Ertesi gün soğanı yemeklik olacak şekilde doğrayalım. Yeşil biberi de yine küçük küçük doğrayalım.
- Tencereye sıvı yağ ve tereyağını alarak tereyağını eritelim.
- Ardından soğanları ilave ederek pembeleşene kadar kavuralım.
- Doğradığımız biberleri de ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Kıymayı da tencereye ilave ederek karıştıralım ve kavurmaya devam edelim. Kıymayı kaşığın tersiyle ezdiğinizde tane tane ayrılacak ve birbirine yapışamayacaktır.
- Kıyma kavrulduktan sonra salçaları, tuz, kimyon ve karabiberi ekleyip 1-2 dakika daha karıştırarak kavuralım.
- Son olarak sıcak suyu ilave edelim. Karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını aralıklı olacak şekilde kapatarak pişmeye bırakalım.
- Nohutlar güzelce yumuşadıktan sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder