5 Ağustos 2022 Cuma

Kıymalı Nohut Yemeği Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru nohut
  • 1 yemek kaşığı domates- biber salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 gram dana kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • 5 su bardağı sıcak su

    Nasıl Yapılır?

  • Kıymalı nohut yemeği için öncelikle nohutlarımızı 1 gece suyun içerisinde bekletelim.
  • Ertesi gün soğanı yemeklik olacak şekilde doğrayalım.  Yeşil biberi de yine küçük küçük doğrayalım.
  • Tencereye sıvı yağ ve tereyağını alarak tereyağını eritelim.
  • Ardından soğanları ilave ederek pembeleşene kadar kavuralım.
  • Doğradığımız biberleri de ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  • Kıymayı da tencereye ilave ederek karıştıralım ve kavurmaya devam edelim. Kıymayı kaşığın tersiyle ezdiğinizde tane tane ayrılacak ve birbirine yapışamayacaktır.
  • Kıyma kavrulduktan sonra salçaları, tuz, kimyon ve karabiberi ekleyip 1-2 dakika daha karıştırarak kavuralım.
  • Son olarak sıcak suyu ilave edelim. Karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını aralıklı olacak şekilde kapatarak pişmeye bırakalım.
  • Nohutlar güzelce yumuşadıktan sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder