2 Ağustos 2022 Salı

Glutensiz Kedidili Pasta Tarifi

 



Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 175 gram tereyağı
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik glutensiz un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Çikolata sos

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 80 gram çikolata
  • 9 adet glutensiz kedi dili bisküvi

    Nasıl Yapılır?

  • Kedidili bisküvileri minik minik bölelim uygun bir tepsiye alalım.
  • Ardından tereyağını eritelim unu ekleyip 3-4 dakika kavuralım.
  • Daha sonra süt ve şekeri ekleyip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirelim.
  • Koyulaşan muhallebiyi ocaktan alıp vanilya ekleyelim ve bisküvilerin üzerine aktaralım karıştıralım.
  • Bir kenara alalım.
  • Daha sonra çikolata sos için çikolata hariç bütün malzemeleri tencereye alalım.
  • Önce çırpalım daha sonra ocağa alıp kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirelim.
  • Koyulaşan sosu ocaktan alıp çikolatasını ekleyip çırpalım ve tatlımızın üzerine aktaralım.
  • Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirelim.
  • Daha sonra üzerini dilediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder