2 Ağustos 2022 Salı

Glutensiz Perişan Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 150 gram margarin yada tereyağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet kabartma tozu
  • Glutensiz un
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı iri kırılmış fındık veya ceviz
  • 1 çay bardağı damla çikolata

     Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığındaki yumuşacık tereyağı ile şeker çırpılır.
  • Yumurta eklenip tekrar çırpılır.
  • Sıvıyağ eklenip son kez çırpılır.
  • Kabartma tozu ve un eklenip yoğurulur.
  • En son çikolata, üzüm ve fındık eklenip karıştırılır.
  • Cevizden biraz büyük parçalar koparılıp yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirilir.
  • 175 derece önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir.
  • İsteğe göre soğuyunca pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder