Malzemeler
- 150 gram margarin yada tereyağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 adet kabartma tozu
- Glutensiz un
- Yarım su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı iri kırılmış fındık veya ceviz
- 1 çay bardağı damla çikolata
Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki yumuşacık tereyağı ile şeker çırpılır.
- Yumurta eklenip tekrar çırpılır.
- Sıvıyağ eklenip son kez çırpılır.
- Kabartma tozu ve un eklenip yoğurulur.
- En son çikolata, üzüm ve fındık eklenip karıştırılır.
- Cevizden biraz büyük parçalar koparılıp yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirilir.
- 175 derece önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir.
- İsteğe göre soğuyunca pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder