13 Ağustos 2022 Cumartesi

Güveçte Köfteli Sebze Yemeği (Tadı Damağınızda Kalacak) Tarifi

 



Malzemeler

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 su bardağı ufalanmış ekmek içi/galeta unu
  • 1 küçük kuru soğan (Rendelenmiş)
  • 3 adet orta boy patates
  • 3 adet patlıcan
  • 3 adet yeşil sivri biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber ,kırmızı toz biber,kimyon,pulbiber

Sosu için

  • 2 adet domates
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı su
  • Yarım çay kaşığı tuz

Kızartmak için

  • Sıvıyağ

Üzeri için

  • Rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)

    Nasıl Yapılır?

  • Köfte için malzemeler karıştırma kabına alınır ve iyice yoğrularak hazırlanır ve misketten biraz büyükçe yuvarlak köfte şekli verilerek üzeri kapalı olarak buzdolabında bekletelim.
  • Patlıcanlar kabukları çizgili soyulur ve küp küp doğranarak acı suyu çıkması için tuzlu suda 10–15 dk bekletilir ve suyu süzülerek kurulanır.
  • Patateslerin kabuğu soyulur küp küp doğranır.
  • Biberler yıkanır ve çok küçük olmayacak şekilde kabaca doğranır.
  • Bol yağda patlıcanlar hafif rengi dönecek kadar kızartılır,patates ve sebzeleri de çok hafif renkleri dönecek şekilde kızartılır ve fazla yağının çıkması için kağıt havlu serili tabağa alınır fazlalık yağı süzülür.
  • Köfteleri kızgın yağda kızartalım ve güveçlere paylaştıralım.
  • Sebzeleri bol yağda kızarttığımız için yemeğin sosunda yağ kullanmıyoruz
  • Kızarttığımız sebzeleri de güveçlere paylaştıralım.
  • Sosu için,domateslerin kabuğu soyulur minik doğranır ve tava yada tencereye alınır pişirilir.
  • Salçalar, rendelenmiş sarımsak ve çok az tuz eklenir biraz pişirilir ve su eklenir yüksek ateşte 5 dakika pişirelim ocağı kapatalım.
  • Pişirdiğimiz sosu güveçlere paylaştıralım ve fırın tepsisine güveçlerimizi yerleştirelim.
  • Dilerseniz kaşar peynirini kullanmadan bu şekilde de fırına sürebilirsiniz.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpelim ve peynir eriyip hafif kızarana kadar 180 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında pişirelim(20 dk yeterli olacaktır).
  • Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder