Malzemeler
- 2 adet kabak
- 2 adet havuç
- 3 adet patates
- 1 adet soğan (Rendelenmiş)
- 2 adet yumurta
- Çeyrek demet maydanoz (İnce kıyılmış)
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı mısır unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kabak ve patatesleri rendeleyip suyunu sıkalım (Bu işlem önemli aksi halde cıvık olur).
- Derin bir kaseye sırasıyla bütün malzemeleri alıp güzelce karıştıralım.
- Eğer cıvık olursa biraz un ekleyebilirsiniz (Ben eklemedim)
- Ardından yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye elimizle yada kaşık yardımıyla şekil verip dizelim.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Yanına yoğurtlu sarımsakla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder