Malzemeler
- 1 kg orta yağlı dana kıyma
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 adet soğan
- 1 adet yumurta
- 8-10 dal maydanoz
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
Panesi için:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için ;
- Bol sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- İlk önce pirinçi yıkayın tavaya 2 su bardağı su ekleyin ve pirinçle beraber 10 dakika pişirin ve süzün.
- Kıymanın yarısını geniş bir tavaya alın hafif suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Ardından küp küp doğranmış soğanları ilave edin ve iyice suyunu çekinceye kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
- Geniş bir kaseye kıymayı, pişmiş soğanlı klimayı, pirinci ve diğer malzemeleri ekleyin iyice yoğurun .
- Üzerine streç folyo sarın ve 1 saat buzdolabında dinlendirin.
- Ceviz büyüklüğünde yuvarlayın, ilk önce una ardından çırpılmış yumurtaya ve en son galeta ununa bulayıp bol yağda kızartın.
- Sunumu güzelleştirmek için kürdanlara taktım ve servis yaptım. Afiyet olsun😊.
Not;Ben misafirlerim geldiği için 1 kg’dan yaptım siz yarısını yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder