15 Ağustos 2022 Pazartesi

Tereyağı Kokulu Çiçek Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 250 gram oda ısısında tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yaklaşık 2 su bardağı un (kontrollü ekleyin lütfen)
  • 1 tatlı kaşığı kakao

    Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için genişçe bir kaba tereyağı, yumurta sarısı, tuz, pudra şekeri ve vanilya alınıp kaşıkla pürüzsüz bir hal alıncaya kadar karıştırılır.
  • Üzerine kontrollü bir şekilde yavaş yavaş un ilavesi yapılarak yoğurulur. (unu kontrollü ekleyin lütfen) ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
  • Hamurun 3/4 ü başka bir kaba alınıp 1 tatlı kaşığı kakao eklenip yoğurulur.
  • Kakaolu hamur da hazır😇 kakaolu ve sade hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine sade hamurdan 5li olacak şekilde dizilir.
  • Kakaolu hamurda aynı şekilde dizilip kenarları birbirine yapıştırılır.
  • Üstlerine orta kısımlarına da daha küçük toplar yapılır renkler zıt olacak şekilde yerleştirilir.
  • Çiçek şekli verdiğimiz kurabiyelerimizin üzerine altı düz bir kase ile hafif bastıralım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk altı pembeleşene kadar pişirelim. Afiyet olsun❤️.
  • Tarifin yapılış videosuna ve diğer videolu tariflerime profilimdeki linkten ya da youtube arama bölümüne esin akan tarifleri yazarak ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder