Malzemeler
- 5 adet büyük boy havuç
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 paket petibör bisküvi
- Hindistan cevizi (kaplamak için)
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle havuçları rendenin ince tarafıyla rendeliyoruz.
- Daha sonra tenceremize yağımızı alıp havuçları içine atıyoruz.
- Havuçlarımızın biraz rengi dönünce şekerimizi ilave ediyoruz suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
- Ardından başka bir kapta bisküvilerimizi elimizle ince ince kırıyoruz üzerine cevizi ve tarçınımızı koyuyoruz.
- Havuçlar pişince kaba boşaltıp tahta kaşık yardımı ile ezerek iyice karıştırıyoruz.
- Son aşama ise hindistan cevizimizi küçük bir kaseye döküyoruz, karıştırdığımız havuçlarımızdan ceviz büyüklüğünde olacak şekilde parçalarımızı koparıp yuvarlıyoruz hindistan cevizi dolu olan kaseye batırıp bir güzel önlü arkalı sağlı sollu buluyoruz işte bu kadar.
- 1 saat kadar dolapta dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder