Malzemeler
- 5-6 adet iri havuç ( rendelenmiş)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı sebze tozu
- Yarım çay kaşığı karabiber
Sosu için;
- 250 gram süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak rendelenmiş
- 1 avuç kadar ceviz
- 1 tatlı kaşığından az tuz
Üzerine için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığından az kırmızı toz biber
- Ceviz
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soyup rendelenmiş havuçları sıvı yağ eklediğiniz tavanın içerisinde yumuşayıncaya kadar kavurun.
- Karabiber ve sebze tozu ekleyip karıştırın soğuması için bir kenara alın.
- Sosu için gerekli bütün malzemeleri güzelce karıştırın soğumuş olan havuçlara ekleyip güzelce harmanlayın.
- Üzerine için tereyağ ve sıvı yağı hafif kızdırıp toz biber ve kırılmış cevizleri ekleyip karıştırın.
- Servis tabağına almış olduğunuz havuçların üzerine gezdirip istediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder