Malzemeler
Kıymalı harcı ı̇çin;
- 150-200 gram kıyma
- 1 tane büyük boy soğan
- 3-4 tane yeşil biber
- 2-3 tane domates rendesi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
Beğendisi ı̇çin;
- 2 bardak süt (200ml bardak)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 3 tane orta boy közlenmiş patlıcan
- 1 su bardağı kaşar rendesi
- 1 çimdik tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kıymalı harcımızı hazırlayalım.
- Soğan ve biberleri ince ince doğrayıp yağda kavuralım.
- Ardından kıymayı ekleyelim ve rengi değişene kadar kavurmaya devam edelim.
- En son geri kalan malzemeleri ekleyelim ve güzelce kavurup ocağı kapatalım.
- Beğendisi için tereyağı ve unu kısık ateşte rengi koyulaşana kadar karıştıralım.
- Ardından yavaş yavaş sütü koyalım ara ara karıştırarak kaynama noktasına gelince ince ince doğranmış köz patlıcanları tuz ve karabiberi ekleyelim.
- 5-6 dakika tıkırdadıktan sonra en son servis edeceğimiz zaman içine kaşar peynirini ekleyelim.
- Servis edeceğimiz zaman tabağa beğendi kıyma harcı ve en son üzerine maydanoz ekleyip servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder