17 Ağustos 2022 Çarşamba

Hünkar Beğendi Tarifi

 

Malzemeler

Kıymalı harcı ı̇çin;

  • 150-200 gram kıyma
  • 1 tane büyük boy soğan
  • 3-4 tane yeşil biber
  • 2-3 tane domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Beğendisi ı̇çin;

  • 2 bardak süt (200ml bardak)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 tane orta boy közlenmiş patlıcan
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kıymalı harcımızı hazırlayalım.
  • Soğan ve biberleri ince ince doğrayıp yağda kavuralım.
  • Ardından kıymayı ekleyelim ve rengi değişene kadar kavurmaya devam edelim.
  • En son geri kalan malzemeleri ekleyelim ve güzelce kavurup ocağı kapatalım.
  • Beğendisi için tereyağı ve unu kısık ateşte rengi koyulaşana kadar karıştıralım.
  • Ardından yavaş yavaş sütü koyalım ara ara karıştırarak kaynama noktasına gelince ince ince doğranmış köz patlıcanları tuz ve karabiberi ekleyelim.
  • 5-6 dakika tıkırdadıktan sonra en son servis edeceğimiz zaman içine kaşar peynirini ekleyelim.
  • Servis edeceğimiz zaman tabağa beğendi kıyma harcı ve en son üzerine maydanoz ekleyip servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder