15 Ağustos 2022 Pazartesi

İmam Bayıldı Yapımı Tarifi

 



Malzemeler

  • 5 adet patlıcan
  • 2 büyük boy soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 6-7 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Sıvı yağ
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyarak yarım saat kadar tuzlu suda bekletin.
  • Ardından tuzunu akıtıp, havlu kağıt ile kurulayıp çevirerek her yönünü sıvı yağda kızartın.
  • Yağın fazlasını alması için havlu kağıda alın.
  • İç harcı için soğanları piyazlık doğrayın, 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ile ocağa alın ve kavurmaya başlayın.
  • 5 dk. kadar soğanlar kavrulduktan sonra küçük doğranmış biberleri ve sarımsakları ilave edin, bir süre daha kavurun.
  • Küçük doğranmış domates ve baharatları da ekleyerek domatesler suyunu biraz çekene kadar kavurmaya devam edin.
  • İnce kıyılmış maydanozu ekleyerek ocaktan alın.
  • Fırın kabına aldığınız patlıcanların üzerine boydan çizgi şeklinde kesin.
  • İçlerine hazırladığınız iç harcından doldurun.
  • Tavada kalan domatesli suyu fırın kabına dökün.
  • Eğer su yeterli değilse domates sosu ile ya da çok az salça ile sos hazırlayın ve 190 derece ısıtılmış fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder