Malzemeler
- 5 adet patlıcan
- 2 büyük boy soğan
- 3 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- 6-7 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- Sıvı yağ
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyarak yarım saat kadar tuzlu suda bekletin.
- Ardından tuzunu akıtıp, havlu kağıt ile kurulayıp çevirerek her yönünü sıvı yağda kızartın.
- Yağın fazlasını alması için havlu kağıda alın.
- İç harcı için soğanları piyazlık doğrayın, 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ile ocağa alın ve kavurmaya başlayın.
- 5 dk. kadar soğanlar kavrulduktan sonra küçük doğranmış biberleri ve sarımsakları ilave edin, bir süre daha kavurun.
- Küçük doğranmış domates ve baharatları da ekleyerek domatesler suyunu biraz çekene kadar kavurmaya devam edin.
- İnce kıyılmış maydanozu ekleyerek ocaktan alın.
- Fırın kabına aldığınız patlıcanların üzerine boydan çizgi şeklinde kesin.
- İçlerine hazırladığınız iç harcından doldurun.
- Tavada kalan domatesli suyu fırın kabına dökün.
- Eğer su yeterli değilse domates sosu ile ya da çok az salça ile sos hazırlayın ve 190 derece ısıtılmış fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder