Malzemeler
- ️4 adet yufka
İ️ç harcı
- 750 gram ıspanak
- ️1 adet soğan
- ️2 yemek kaşık zeytinyağ
- ️300 gram lor peyniri
- ️Damak zevkinize göre tuz ve karabiber
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavada yağı kızdırıp soğanları kavuruyoruz.
- İyice yıkadığımız ıspanakları doğruyoruz.
- Doğradığımız ıspanakların üstüne kavurduğumuz soğanları ekleyerek elimizle ovalayarak ıspanakları eritiyoruz ( ıspanakları soğanlarla birlikte asla kavurmuyoruz).
- Baharatı ve tuzu ekledikten sonra lor peynirini koyup karıştırıyoruz.
- Tezgaha yaydığımız yufkanın üzerini kapatacak şekilde iç harcımızı yayıyoruz.
- Rulo yapıp sarıyoruz ve kol böreği şeklini vererek yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
- Üzerine tercihen çörekotu serpiyoruz.4 yufkadan 4 kol böreği çıkıyor.
- 180 derece alt üst üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.🍀 afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder