11 Ağustos 2022 Perşembe

Ispanaklı Lorlu Kol Böreği Tarifi

 

Malzemeler

  • ️4 adet yufka

İ️ç harcı

  • 750 gram ıspanak
  • ️1 adet soğan
  • ️2 yemek kaşık zeytinyağ
  • ️300 gram lor peyniri
  • ️Damak zevkinize göre tuz ve karabiber

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavada yağı kızdırıp soğanları kavuruyoruz.
  • İyice yıkadığımız ıspanakları doğruyoruz.
  • Doğradığımız ıspanakların üstüne kavurduğumuz soğanları ekleyerek elimizle ovalayarak ıspanakları eritiyoruz ( ıspanakları soğanlarla birlikte asla kavurmuyoruz).
  • Baharatı ve tuzu ekledikten sonra lor peynirini koyup karıştırıyoruz.
  • Tezgaha yaydığımız yufkanın üzerini kapatacak şekilde iç harcımızı yayıyoruz.
  • Rulo yapıp sarıyoruz ve kol böreği şeklini vererek yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
  • Üzerine tercihen çörekotu serpiyoruz.4 yufkadan 4 kol böreği çıkıyor.
  •  180 derece alt üst üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.🍀 afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder