Malzemeler
- 1 çay bardağı ılık süt (hafif sıcakta olabilir)
- 1 paket instant kuru maya
- Yarım çay bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5-2 çay kaşığı kadar tuz
- 4 su bardağı kadar un
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak sütü ve suyu kabımıza alalım.
- Üzerine mayayı ekleyip karıştıralım ve kapağını kapatıp 6 dakika aktifleşmesi için bekleyelim.
- Üzerine yağı ve tuzu ekleyip tekrar çırpıcı ile çırpalım. En son kontrollü bir şekilde unu ekleyip yoğuralım. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Üzerini örtüp en az 30 dakika mayalandıralım.
- Mayalandıktan sonra küçük toplar yaparak kızgın yağda arkalı önlü kızartalım.
- Kızaran hamurları kağıt havlu koyduğumuz bir tabağa alalım. Servise hazır. Afiyet olsun inşallah
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder