22 Ağustos 2022 Pazartesi

Kahvaltılık Hamur Topları Hamur Kızartması Tarifi

 




Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık süt (hafif sıcakta olabilir)
  • 1 paket instant kuru maya
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5-2 çay kaşığı kadar tuz
  • 4 su bardağı kadar un

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sütü ve suyu kabımıza alalım.
  • Üzerine mayayı ekleyip karıştıralım ve kapağını kapatıp 6 dakika aktifleşmesi için bekleyelim.
  • Üzerine yağı ve tuzu ekleyip tekrar çırpıcı ile çırpalım. En son kontrollü bir şekilde unu ekleyip yoğuralım. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Üzerini örtüp en az 30 dakika mayalandıralım.
  • Mayalandıktan sonra küçük toplar yaparak kızgın yağda arkalı önlü kızartalım.
  • Kızaran hamurları kağıt havlu koyduğumuz bir tabağa alalım. Servise hazır. Afiyet olsun inşallah 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder