22 Ağustos 2022 Pazartesi

Cheesecake Tarifi

 

Malzemeler

Tabanı için

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 50 gram margarin

Kreması;

  • 2.5 su bardağı| süzme yoğurt
  • 1 paket labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • Limon kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 adet yumurta
  • Limon sosu;

    • 1 su bardağı limon suyu
    • Yarım su bardağı su
    • 1.5 gay bardağı şeker
    • 1.5 yemek kaşığı nişasta
    • Limon kabuğu rendesi

      Nasıl Yapılır?

    • Bisküviler un haline getirilir.Üzerine eritilen margarin dökülür ve kelepçeli kalıbın tabanına serilir.
    • Kreması hazırlanana kadar dolaba alınır.
    • Kreması için bir kaba yoğurt alınır ve bir kaç dakika çırpılır.
    • Sonra labne eklenir çırpılır.
    • Daha sonra un ve şekerde eklenerek karıştırılır.
    • Sonra yumurta eklenir tek tek elenir.
    • Yumurta ve blandır hi durmaması lazım en son limon kabuğu da eklenip karıştırılır ve bisküvi üzerine dökülür.
    • 160 derce önceden ısıttığımız fırın içerisine bir kapta su koyun ve yaklaşık 1 saat kadar piştiğini anlamak için yanları sabit ortası hafif sallanıyorsa pişmiş demektir.
    • Hemen fırından çıkarmayın ılıyana kadar fırın kapağı yarı açık kalmalı.
    • Limon sosu; limon suyu ve su nişasta şeker ve limon kabukları pişirme kabına alınır.
    • Kısık ateşte karıştırarak pişirilir ve pişen sos ocaktan alınır.
    • Pişen chesscake üzerine dökülür ve bir kaç saat dolapta soğumaya bırakılır bir gece bekletilir 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder