Malzemeler
Tabanı için
- 2 paket burçak bisküvi
- 50 gram margarin
Kreması;
- 2.5 su bardağı| süzme yoğurt
- 1 paket labne peyniri
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- Limon kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı limon suyu
- Yarım su bardağı su
- 1.5 gay bardağı şeker
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- Limon kabuğu rendesi
Nasıl Yapılır?
- Bisküviler un haline getirilir.Üzerine eritilen margarin dökülür ve kelepçeli kalıbın tabanına serilir.
- Kreması hazırlanana kadar dolaba alınır.
- Kreması için bir kaba yoğurt alınır ve bir kaç dakika çırpılır.
- Sonra labne eklenir çırpılır.
- Daha sonra un ve şekerde eklenerek karıştırılır.
- Sonra yumurta eklenir tek tek elenir.
- Yumurta ve blandır hi durmaması lazım en son limon kabuğu da eklenip karıştırılır ve bisküvi üzerine dökülür.
- 160 derce önceden ısıttığımız fırın içerisine bir kapta su koyun ve yaklaşık 1 saat kadar piştiğini anlamak için yanları sabit ortası hafif sallanıyorsa pişmiş demektir.
- Hemen fırından çıkarmayın ılıyana kadar fırın kapağı yarı açık kalmalı.
- Limon sosu; limon suyu ve su nişasta şeker ve limon kabukları pişirme kabına alınır.
- Kısık ateşte karıştırarak pişirilir ve pişen sos ocaktan alınır.
- Pişen chesscake üzerine dökülür ve bir kaç saat dolapta soğumaya bırakılır bir gece bekletilir
Limon sosu;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder