21 Ağustos 2022 Pazar

Keçi Ayağı Tarifi

 



Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 silme çay kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 + 1/4 (çeyrek) su bardağı su

Kızartmak için;

  • Ayçiçeği yağı

Kullanılan su bardağı 200 ml. 

Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabına maya ve suyu alıp 10 dakika bekletin. Üzerine yoğurt, zeytinyağı ve yumurtayı ekleyip karıştırın.
  2. 4 su bardağı un, tuz, şeker ve kabartma tozunu da ilave edip yoğurmaya başlayın. 4. Bardaktan sonra kontrollü ekleyerek ele hafifçe yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
  3. Hamuru 20 -30 dakika ılık bir ortamda bekletin.
  4. Sonra hamuru 6 parçaya ayırın. Tezgahta hamurun bir tanesini elinizle rulo yapın. Rulodan yaklaşık 4 parmak eninde parçalar kesin.
  5. Kestiğiniz parçaya uzunlamasına kesik atın. Diğer 5 parça hamura da aynı işlemleri yapıp ısıtılmış sıvı yağda kızartın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder