Malzemeler
- 2 su bardağı un
- Yarım paket margarin
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı soğuk su
- 1 fiske tuz
Krema için;
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2/3 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabımıza yağ, un, toz şeker, tuz ve yumurta sarısını ekliyoruz. Kıvamına göre azar azar soğuk su ekleyip hamuru yoğuruyoruz.
- Hamur toplandıktan sonra yarısından biraz fazlasını streç filme sarıp buzdolabına kaldırıyoruz. Kalan hamuru streç filme sarıp derin dondurucuya kaldırıyoruz.
- Krema için tencereye süt, toz şeker, un, nişasta ekleyip koyulana kadar karıştırıyoruz. Tereyağ ve vanilin ekleyip ekleyip karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
- Üzerini streç film kaplayıp soğutuyoruz. Büyük olan hamuru yağladığımız kalıba yerleştiriyoruz. Çatal ile minik delikler yapıyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişiyoruz.
- Tartı fırından alıyoruz soğumuş olan kremayı çırpıp tartın ortasına döküyoruz. Derin dondurucudaki hamuru rende ile rendeleyip kremanın üstüne serpiyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişiyoruz. Buzdolabında 2-3 saat bekletiyoruz. Üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz. Afiyet olsun!.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder