21 Ağustos 2022 Pazar

Muhallebili Tart Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • Yarım paket margarin
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı soğuk su
  • 1 fiske tuz

Krema için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2/3 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

    Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabımıza yağ, un, toz şeker, tuz ve yumurta sarısını ekliyoruz. Kıvamına göre azar azar soğuk su ekleyip hamuru yoğuruyoruz.
  • Hamur toplandıktan sonra yarısından biraz fazlasını streç filme sarıp buzdolabına kaldırıyoruz. Kalan hamuru streç filme sarıp derin dondurucuya kaldırıyoruz.
  • Krema için tencereye süt, toz şeker, un, nişasta ekleyip koyulana kadar karıştırıyoruz. Tereyağ ve vanilin ekleyip ekleyip karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
  • Üzerini streç film kaplayıp soğutuyoruz. Büyük olan hamuru yağladığımız kalıba yerleştiriyoruz. Çatal ile minik delikler yapıyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişiyoruz.
  • Tartı fırından alıyoruz soğumuş olan kremayı çırpıp tartın ortasına döküyoruz. Derin dondurucudaki hamuru rende ile rendeleyip kremanın üstüne serpiyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişiyoruz. Buzdolabında 2-3 saat bekletiyoruz. Üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz. Afiyet olsun!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder