6 Ağustos 2022 Cumartesi

Kolay ve Lezzetli Sütlü Kabak Çorbası Tarifi (Tam Kıvamında)

 

Malzemeler

  • 2 büyük boy kabak
  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (Ortalama 55 gr)
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Bir tutam dereotu (Dereotu sevmiyorsanız maydanoz da ekleyebilirsiniz.

    Nasıl Yapılır?

  • 2 adet büyük boy kabağı yıkayıp küp küp doğruyoruz.
  • Büyük boy tencereye tereyağını koyup, eritiyoruz. Tereyağımız eridikten sonra unu koyuyoruz ve unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  • Kavrulan unun üzerine 1 litre sütü ekleyip hafif koyulaşana kadar durmadan yavaş yavaş karıştırıyoruz.
  • Hafif koyulaşan ve kaynamaya başlayan sütün üzerine daha önce küp küp kestiğimiz kabakları koyup tekrardan karıştırıyoruz.
  • Ardından tuz, karabiber ve dereotunu ekleyip, karıştırıyoruz (İsteğe bağlı maydanoz da ekleyebilirsiniz)
  • Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra 10 dakika boyunca kısık ateşte kapağını kapatarak kaynatıyoruz.
  • Tekrardan kaynayan çorbamızı blenderdan çekerek bütün ürünleri pürüzsüz hale getiriyoruz ve 5 dakika daha kısık ateşte kaynatıyoruz.
  • Kaynattığımız çorbamızı 5 dakika dinlendirdikten sonra kaselere koyup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder