Malzemeler
- 2 büyük boy kabak
- 1 litre süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı (Ortalama 55 gr)
- 2 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
- Bir tutam dereotu (Dereotu sevmiyorsanız maydanoz da ekleyebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
- 2 adet büyük boy kabağı yıkayıp küp küp doğruyoruz.
- Büyük boy tencereye tereyağını koyup, eritiyoruz. Tereyağımız eridikten sonra unu koyuyoruz ve unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Kavrulan unun üzerine 1 litre sütü ekleyip hafif koyulaşana kadar durmadan yavaş yavaş karıştırıyoruz.
- Hafif koyulaşan ve kaynamaya başlayan sütün üzerine daha önce küp küp kestiğimiz kabakları koyup tekrardan karıştırıyoruz.
- Ardından tuz, karabiber ve dereotunu ekleyip, karıştırıyoruz (İsteğe bağlı maydanoz da ekleyebilirsiniz)
- Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra 10 dakika boyunca kısık ateşte kapağını kapatarak kaynatıyoruz.
- Tekrardan kaynayan çorbamızı blenderdan çekerek bütün ürünleri pürüzsüz hale getiriyoruz ve 5 dakika daha kısık ateşte kaynatıyoruz.
- Kaynattığımız çorbamızı 5 dakika dinlendirdikten sonra kaselere koyup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder