Malzemeler
- 250 gr kavurma
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
Yarımşar çay kaşığı;
- Kekik,kimyon,pul biber,karabiber,tuz
Beşamal sos için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1.5 su bardağı süt
- Yarımşar çay kaşığı tuz ve karabiber
- 3 adet közlenmiş patlıcan
- Biraz rendelenmiş kaşar peyniri
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patlıcanları közleyin.
- Kabuklarını soyup,bıçakla doğrayın.
- Geniş bir tavaya sıvı yağını alın.
- Küp küp doğranmış soğanları ve ince doğranan biberleri ekleyin ve kavurun.
- Rendelenen sarımsakları,domates sosunu ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
- En son kavurmayı ekleyip karıştırın. Bu hazır.
- Beşamel sos için ayrı bir yerde tereyağını eritin. Unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü ilave edin ve hızlıca karıştırın.
- Tuz ve karabiberi ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
- Sonra doğranan patlıcanları ilave edin ve karıştırın.
- Son olarak rendelenen kaşar peynirini ilave edin ve karıştırın.Beşamel sosta hazır.
- Servis tabağına önce beşamel sostan daha sonra et soteden ilave yapın.
- Hünkar beğendiyi sıcak sıcak servis edin.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder