9 Ağustos 2022 Salı

Kırmızı Erik Pestili Sade Ve Cevizli Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 kilo kırmızı erik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı ceviz

    Nasıl Yapılır?

  • Erikleri tencereye alın üzerine şeker su döküp, ocağın üzerine bırakın kapağını kapatalım yumuşamasını bekleyelim ara sıra karıştıralım kontrol edelim. Şeker miktarını nasıl arzu edersiniz ekleyebilirsiniz.
  • Erikler yumuşayıncaya ocaktan alalım süzgeçten geçirelim kaşık yardımı ile kaşığın arkasıyla ezerek eriğin posasını iyi gene çıkaralım.
  • Daha sonra ocağa alalım altını açalım bir yandan bir kasede nişastayı açalım eriğin suyundan alalım nişastayı çırpalım açalım. Daha sonra tencereye ekleyelim bir taşım daha kaynatıp, ocaktan alalım.
  • Fırın tepsisine yanmaz kağıt serelim tepsilere çok kalın olmayacak şekilde pekmezi yayalım ben karışık yaptım sade ve cevizli olmak üzere pestil bitene kadar tepsilere yayalım.
  • Daha sonra güneş görecek şekilde bir yere koyalım 4 günde kurudu malum hava çok sıcak bazı illerde daha tez de kuruyabilir.
  • Cevizli olmasını istediğim karşıma tencerenin içine kattım karıştırdım. İki tepsi sade oldu gerisi cevizli oldu yani ilk defa yaptım çok güzel sağlıklı oldu çocuklar çok sevdi erikleri değerlendirmiş olduk mis gibi afiyetler olsun inşallah 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder