3 Ağustos 2022 Çarşamba

Küllü Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 paket margarin (Oda sıcaklığında)
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı pudra şekeri

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle fırınımızı 160 dereceye hazırlayalım.
  • Derince kabımıza margarin,sıvı yağ ve pudra şekerimizi ekleyip krema kıvamı olana kadar karıştıralım.
  • Daha sonra elimize yapışmayana kadar yavaş yavaş un ve 4 kaşık nişastamızı ekleyerek yoğuralım. Kıvamı tutunca vaktiniz varsa 15 dk dolapta bekletebiliriz.
  • Daha sonrasında ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verelim.
  • Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırınımıza verelim. Yaklaşık 15 dk kontrollü pişirelim. Eğer üzeri ve altı hafif pembeleşmişse yeterlidir.
  • Fırından çıkarılan kurabiyelerimizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra 2 tatlı kaşığı tarçın ve yarım su bardağı pudra şekerini karıştırdığımız kabımıza teker teker kurabiyeyi bulayalım.
  • Not: kurabiyeler soğuduktan sonra pudra şekeri ve tarçını tutmaz ilk sıcaklıktan hemen sonra bulamalıyız.

    • Küllü kurabiyemiz hazır afiyet şifa olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder