Malzemeler
- 1 paket margarin (Oda sıcaklığında)
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı nişasta
- Aldığı kadar un
Üzeri için
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle fırınımızı 160 dereceye hazırlayalım.
- Derince kabımıza margarin,sıvı yağ ve pudra şekerimizi ekleyip krema kıvamı olana kadar karıştıralım.
- Daha sonra elimize yapışmayana kadar yavaş yavaş un ve 4 kaşık nişastamızı ekleyerek yoğuralım. Kıvamı tutunca vaktiniz varsa 15 dk dolapta bekletebiliriz.
- Daha sonrasında ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verelim.
- Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırınımıza verelim. Yaklaşık 15 dk kontrollü pişirelim. Eğer üzeri ve altı hafif pembeleşmişse yeterlidir.
- Fırından çıkarılan kurabiyelerimizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra 2 tatlı kaşığı tarçın ve yarım su bardağı pudra şekerini karıştırdığımız kabımıza teker teker kurabiyeyi bulayalım.
- Küllü kurabiyemiz hazır afiyet şifa olsun
Not: kurabiyeler soğuduktan sonra pudra şekeri ve tarçını tutmaz ilk sıcaklıktan hemen sonra bulamalıyız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder