Malzemeler
- 130 gr yumuşamış tereyağ veya margarin
- 1 çay b. sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı kuru üzüm
- Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
- Yarım su bardağı damla çikolata
- Aldığı kadar un
Nasıl Yapılır?
- Yumuşamış tereyağı, sıvı yağ ve yumurtayı bir kaba alıp iyice karışması için çırpıyoruz. Sonra pudra şekeri, nişasta, vanilya ve unu katıp iyice hamur kıvamı alana kadar yoğuruyoruz.
- Kuru üzümü ceviz içini damla çikolatayı ve en son kabartma tozunu ekleyip yoğurduktan sonra yuvarlak şekiller verip, 180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Kontrol ederek pişmesi gerekiyor çünkü hemen kızarıyor.
- Kesinlikle diğer kurabiyeler gibi ağızda acı buruk bir tat bırakmıyor. Şekerini içerisine damla çikolata ve kuru üzüm koyduğum için abartmaya gerek duymadım.
- İsteyen pudra şekerini birazcık daha artırabilir. Yedikçe yediren ağızda kıyır kıyır dağılan bir kurabiye.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder