30 Ağustos 2022 Salı

Zeytinyağlı Şipşak Fasulye Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kilo taze fasulye
  • 3 tane soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağ (80 ml)
  • 4 adet doğranmış domates
  • 1 yemek kaşığı sebze tuzu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 adet kesme şeker
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı acı tozbiber
  • 1 kutu konserve domates
  • 150 ml su

    Nasıl Yapılır?

  • Tencereye önce taze fasulye sonra doğradığımız tüm malzemeyi sırası ile ekliyoruz.
  • En üste baharatları, zeytinyağ, ve suyunu ekliyoruz.
  • Tencerenin kapağını kapatıp sebze pişirme ayarına programlıyoruz. 20 dakika sonra kapağı açıyoruz.
  • Aynı işlemi normal bir tencerede yapabilirsiniz. Süresi uzun olur sadece. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder