16 Ağustos 2022 Salı

Kıymalı Patates Yemeği Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 150g kıyma
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım çay kaşığı pul biber
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • 5 su bardağı sıcak su

    Nasıl Yapılır?

  • Soğanı ve yeşil biberi yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
  • Domatesinde kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.
  • Patatesinde kabuklarını soyduktan sonra iri küpler halinde doğrayalım.
  • Tencereye sıvı yağı alalım. Üzerine kıymayı ekleyerek karıştırarak kavuralım.
  • Kavrulan kıymaya doğradığımız soğan ve biberi ekleyelim, diriliğini kaybedene kadar 2-3 dakika daha kavurmaya devam edelim.
  • Ardından domates salçası, biber salçası ve doğradığımız domatesleri ekleyerek 1-2 dakika daha kavuralım.
  • Tuz, pul biber, karabiber ve patatesleri ekleyerek ekleyerek karıştıralım.
  • Son olarak sıcak suyu ekleyip karıştıralım ve patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda yumuşayan ve pişen kıymalı patates yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder