Malzemeler
- 4 adet patates
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 150g kıyma
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yarım çay kaşığı pul biber
- yarım çay kaşığı karabiber
- 5 su bardağı sıcak su
Nasıl Yapılır?
- Soğanı ve yeşil biberi yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
- Domatesinde kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.
- Patatesinde kabuklarını soyduktan sonra iri küpler halinde doğrayalım.
- Tencereye sıvı yağı alalım. Üzerine kıymayı ekleyerek karıştırarak kavuralım.
- Kavrulan kıymaya doğradığımız soğan ve biberi ekleyelim, diriliğini kaybedene kadar 2-3 dakika daha kavurmaya devam edelim.
- Ardından domates salçası, biber salçası ve doğradığımız domatesleri ekleyerek 1-2 dakika daha kavuralım.
- Tuz, pul biber, karabiber ve patatesleri ekleyerek ekleyerek karıştıralım.
- Son olarak sıcak suyu ekleyip karıştıralım ve patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda yumuşayan ve pişen kıymalı patates yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder