16 Ağustos 2022 Salı

Domates Kabuğundan Sos Tarifi

 

Malzemeler

  • 10 kilogram domatesin kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

    Nasıl Yapılır?

  • Kışlık domates hazırlarken kabuklarından da istifade etmek için bu sosu hazırladım. 10 kilogram domatesin kabuğu tencereye alınır. Kabuklar suyunu salıp, yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • İyice yumuşayıp, pişen domates kabuklarının, hiç suyu kalmayacak şekilde kevgirden geçirilir.
  • Kevgirden geçirdiğimiz sosumuzu tekrar ocağa alınarak, tuz ilave edilir. Suyunu çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
  • Soğuyan sosumuzu bir kavanoza arasında hava kalmayacak şekilde alınır. Üzerine zeytinyağı gezdirilip, dolapta saklanır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder