13 Ağustos 2022 Cumartesi

Kıymalı Peynirli Yufka Böreği Tarifi

 

 Malzemeler

  • ️1 paket yufka (4 yaprak)

️Peynir harcı:

  • ️3 büyük beyaz peynir
  • ️1 avuç maydanoz (ince kıyın)

️Kıyma harcı:

  • ️3 büyük soğan (dilimler halinde kesilmiş)
  • ️500 gram kıyma
  • ️Biraz maydanoz
  • ️2 çay kaşığı tuz veya vegeta ve kırmızı biber tozu

️içini yağlamak için:

  • ️1 su bardağı süt (220ml)
  • 1 adet yumurta akı (sarısını ayırın)
  • ️Yarım çay bardağı sıvı yağ (100ml)
  • ️1 tutam tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Soğanı tavada kızartın.
  • Kıymayı ekleyip beraber kavurun.
  • Maydanozu ve baharatları ekleyin.
  • Kısık ateşte kısa süre karıştırarak soğumaya bırakın.
  • Peynir harcı:beyaz peyniri maydanozla karıştırın.
  • İçine sürmek için süt, yumurta akı,yağ,tuzu karıştırın.
  • Yufkayı sıvı ile fırçalayın. Şimdi peynir veya kıyma ile doldurun ve alttan yukarıya yuvarlayın.
  • Fırın tepsisi serilmiş tepsiye salyangoz tarzında yerleştirin.
  • Bir kaseye tekrar süt,yarım su bardağı sıvı yağ ve yumurta sarısını ekleyip yufkaların üzerine dökün.
  • 200 derecede yaklaşık 45 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder