Malzemeler
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 3-4 bardak un(ölçüsü değişebilir)
İç harıcı için;
- 250 gram sucuk
- 150 gram kaşar peyniri
Üzeri için;
- Tereyağ
Nasıl Yapılır?
- Sucukları ince ince doğrayıp kaşarı rendeleyelim.
- Ilık su,tuz ve zeytinyağı uygun bir kapta karıştırıp unu yavaş yavaş ekliyoruz.
- Hamurumuz sert bir hamur olmasın.
- Diğer taraftan kaşar peyniri ve sucuğu rendeleyip uygun bir kapta karıştıralım.
- Hiç beklemeden hamurumuzu 8-10 bezeye bölüyoruz.
- Un ve oklava yardımı ile hamurumuzu servis tabağı büyüklüğünde açalım ve harcımızdan ekleyip kapatalım. (hamuru kapatırken önce havasını alıp sonra kenarlarını kapatalım).
- Daha sonra tavada orta ateşte pişirelim ve pişirirken tereyağ ile yağlayalım.
Dilerseniz farklı harç ilede yapabilirsiniz.
Deneyeceklere afiyet olsun 🥰🌺.
Püf nokta;hamuru pişirmeden önce tavamızın çok iyi ısınması gerekmektedir. Eğer yeteri derecede ısınmaz ise hamur sertleşecektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder