Malzemeler
- 2 kg çilek
- 6 su bardağı şeker (Bardak ölçüm 200 ml)
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Nasıl Yapılır?
- Çilekleri sap kısmını çıkaralım genişçe içerisi su dolu olan bir kapta 10 dakika bekletelim
- Ardından suyun altında tekrar yıkayarak yapacağımız tencereye koyalım.
- İki kilo çileğin sap kısımlarını temizledikten sonra bir buçuk kilo kaldı.
- Üzerine şekerini her yerine gelecek şekilde dökelim.
- Reçeli lezzetlendirecek olan suyunu salması için bir gece ağzı kapalı şekilde serin yerde tutalım.
- Suyunu salmış çilekleri ocağın üzerine alalım.
- Kaynayıncaya kadar hızlı ateş sonrası kısık ateşe alalım. Başından hiç ayrılmayalım. Üzerinde kabaran köpükleri temizleyelim.
- Çilekler iyice yumuşayıp pişmeye başladığında köpükler iyice azalacak.
- Bir saatin sonuna doğru iyice köpükten arınması için bir tatlı kaşığı margarin koyalım. Köpük kalmayacak ve rengi parlayacak.
- Onbeş dakika daha bu şekilde pişirelim ve limon suyunu sıkıp on dakika sonra kıvama geldiğinde ocağın üzerinden alalım.
- Sıcakken kavanozlara dolduralım. Kavanozların sulu değil kuru olmasına özen gösterelim.
- Temiz kapaklarla kapatıp ters çevirelim.
- Hemen tüketeceksek küflenmemesi için kapağını kapatmayalım.
- Deneyecek olan arkadaşlarımdan yorum bekliyorum.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder