4 Ağustos 2022 Perşembe

Tam Kıvamlı Çilek Reçeli Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 kg çilek
  • 6 su bardağı şeker (Bardak ölçüm 200 ml)
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

    Nasıl Yapılır?

  • Çilekleri sap kısmını çıkaralım genişçe içerisi su dolu olan bir kapta 10 dakika bekletelim
  • Ardından suyun altında tekrar yıkayarak yapacağımız tencereye koyalım.
  • İki kilo çileğin sap kısımlarını temizledikten sonra bir buçuk kilo kaldı.
  • Üzerine şekerini her yerine gelecek şekilde dökelim.
  • Reçeli lezzetlendirecek olan suyunu salması için bir gece ağzı kapalı şekilde serin yerde tutalım.
  • Suyunu salmış çilekleri ocağın üzerine alalım.
  • Kaynayıncaya kadar hızlı ateş sonrası kısık ateşe alalım. Başından hiç ayrılmayalım. Üzerinde kabaran köpükleri temizleyelim.
  • Çilekler iyice yumuşayıp pişmeye başladığında köpükler iyice azalacak.
  • Bir saatin sonuna doğru iyice köpükten arınması için bir tatlı kaşığı margarin koyalım. Köpük kalmayacak ve rengi parlayacak.
  • Onbeş dakika daha bu şekilde pişirelim ve limon suyunu sıkıp on dakika sonra kıvama geldiğinde ocağın üzerinden alalım.
  • Sıcakken kavanozlara dolduralım. Kavanozların sulu değil kuru olmasına özen gösterelim.
  • Temiz kapaklarla kapatıp ters çevirelim.
  • Hemen tüketeceksek küflenmemesi için kapağını kapatmayalım.
  • Deneyecek olan arkadaşlarımdan yorum bekliyorum.Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder