11 Ağustos 2022 Perşembe

Mercimekli Beyti Kebabı Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet yufka

İç harcı için

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış mercimek
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Sosu için

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik

Bardak ölçüsü 250 ml 

Nasıl Yapılır?

  1. Bugün beyti kebabını mercimek ile hazırlıyacağım.Tavaya yağı alıp kızdıralım. Yemeklik doğranan. Soğanı kızan yağda soteleyelim.
  2. Haşlanan mercimeği üzerine ilave edelim, baharatlarını da katıp karıştıralım. Tüm malzemeler harmanlanınca iç harcımız hazır ocaktan alalım.
  3. Yufkayı genişçe tezgaha serelim ortadan ikiye bölelim.
  4. Fırça yardımı ile her yerine gelecek şekilde yağ sürelim.
  5. Yufkanın geniş tarafının uç kısmına iç harcımızdan koyalım.
  6. Yanlarından içeri kıvıralım ve rulo şeklinde saralım.
  7. İkişer parmak genişliğinde kesip yağlanmış tepsiye kestiğimiz kısım yukarı gelecek şekilde sıralayalım. Tüm yufkaları bu şekilde yaparak işlemi tamamlayalım.
  8. Tepside boş kalan kısımlara da sivribiber koyalım fırça yardımı ile beyti ve biberlerin üzerini yağlayalım.
  9. Tepsimizi önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına üzeri pembeleşene kadar bırakalım.
  10. Tepsimiz fırındayken üzerine sosunu hazırlayalım. Sıcak suyun içine salçayı koyup karıştırarak inceltelim.
  11. Üzerine tuz kekik koyup karıştıralım.
  12. Üzeri kızaran yemeğimizi fırından çıkarıp hazırladığımız sosu üzerine gezdirelim.
  13. 5 dakika fırında bekletelim sosunu çeksin.
  14. Servis tabağına alalım yanında yoğurt eşliğinde servis yapalım deneyecek arkadaşlarımdan yorum bekliyorum. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder