11 Ağustos 2022 Perşembe

Şeftali Reçeli Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 kilo şeftali
  • 4 su bardağı şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tereyağ veya margarin
  • Çeyrek limon suyu

    Nasıl Yapılır?

  • Şeftalileri yıkayıp kabuklarını soyalım.
  • Küp küp dilimleyelim .
  • Ardından tencereye alıp üzerine şekeri ilave edelim. 1 gece bekletelim ertesi gün tencereyi ocağa alalım. Orta ateşte 20 dakika kaynatalım.
  • Ara ara köpüklerini üzerinden alalım.
  • Tereyağı ekleyip karıştıralım.
  • 5 dakika da bu şekilde kaynatalım.
  • Limon suyunu ilave edip 15 dakika daha kaynatıp altını kapatalım.
  • Sıcak sıcak kavanozlara paylaştırıp kapağını kapatalım.
  • Ters çevirip soğumaya bırakalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder