Malzemeler
- 2 kilo şeftali
- 4 su bardağı şeker
- Yarım tatlı kaşığı tereyağ veya margarin
- Çeyrek limon suyu
Nasıl Yapılır?
- Şeftalileri yıkayıp kabuklarını soyalım.
- Küp küp dilimleyelim .
- Ardından tencereye alıp üzerine şekeri ilave edelim. 1 gece bekletelim ertesi gün tencereyi ocağa alalım. Orta ateşte 20 dakika kaynatalım.
- Ara ara köpüklerini üzerinden alalım.
- Tereyağı ekleyip karıştıralım.
- 5 dakika da bu şekilde kaynatalım.
- Limon suyunu ilave edip 15 dakika daha kaynatıp altını kapatalım.
- Sıcak sıcak kavanozlara paylaştırıp kapağını kapatalım.
- Ters çevirip soğumaya bırakalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder