Malzemeler
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 paket instant toz maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
- 250 gr tereyağı ya da margarin
- 5-6 su bardağı un
Nasıl Yapılır?
- Ilık süt ,toz maya ve şeker, maya eriyene kadar çırpılır.
- Tuz ,sıvı yağ ve yumurtalarda eklenip karıştırılır.
- Oda sıcaklığındaki margarin ya da tereyağda eklenir yavaş yavaş un ilavesi yaparak yumuşak ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurulur.
- Üzeri kapatılarak 20 dakika mayalanması için bekletilir.
- Süre sonu da hamur tezgaha alınarak hafif un serpiştirip pürüzsüz yumuşacık bir hamur olunca toparlanarak portakal büyüklüğünde parçalar koparıp tercihen arasına peynir eklenip yuvarlanarak şekil verilir.
- Tepsiye aralıklı olarak dizilerek 180 derece fırında kızarana kadar kontrollü olarak pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder