19 Ağustos 2022 Cuma

Meşhur Karaköy Poğaçası Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 paket instant toz maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
  • 250 gr tereyağı ya da margarin
  • 5-6 su bardağı un

    Nasıl Yapılır?

  • Ilık süt ,toz maya ve şeker, maya eriyene kadar çırpılır.
  • Tuz ,sıvı yağ ve yumurtalarda eklenip karıştırılır.
  • Oda sıcaklığındaki margarin ya da tereyağda eklenir yavaş yavaş un ilavesi yaparak yumuşak ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurulur.
  • Üzeri kapatılarak 20 dakika mayalanması için bekletilir.
  • Süre sonu da hamur tezgaha alınarak hafif un serpiştirip pürüzsüz yumuşacık bir hamur olunca toparlanarak portakal büyüklüğünde parçalar koparıp tercihen arasına peynir eklenip yuvarlanarak şekil verilir.
  • Tepsiye aralıklı olarak dizilerek 180 derece fırında kızarana kadar kontrollü olarak pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder