Malzemeler
- 300 gram tagliatelle ( 500 gram kullanırsanız bir paket krema daha ekleyin)
- 600 gram somon balığı
- 1 bütün pırasa
- 16-18 kiraz domates
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 paket krema ( 400 gram )
- 1 küp şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
Nasıl Yapılır?
- Somon balıkları yeri küpler doğrayın ve kızdırılmış yağda her tarafını güzelce kızartın.
- Üzerlerine tuz ve karabiber ekin ve bir tabağa alın.
- Ayrı bir tencerede tagliatelle pişirin.
- Pırasayı halka şeklinde ve domatesleri ortadan bir kez kesin.
- Geniş bir tavaya sıvı yağı ekleyin ve pırasayı ilave edin yaklaşık 1 dakika sonra domates, salça, sarımsak ve baharatlarını ilave edin.
- Yaklaşık 1 dakika piştikten sonra kremaları ekleyin 2 dakika kadar orta kısık ateşte piştikten sonra makarnasına ilave edip altını söndürün.
- Servis tabağına ilk önce soslu tagliatelle ye üzerine somon balıkları döşeyip servis yapın. Afiyet olsun
Sosu için:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder