7 Ağustos 2022 Pazar

Müceddere Pilavı Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağından 2 parmak eksik yeşil mercimek
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 kuru soğan
  • 1, 5 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3, 5 su bardağı sıcak su
  • Karabiber
  • Tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Mercimeği ezilmeyecek şekilde haşlayıp süzelim.
  • Tencereye sıvı yağı alalım yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip sararana kadar kavuralım. ,
  • Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Yıkayıp süzdüğümüz bulguru ve tereyağı ekleyip 3-4 dakika karıştırarak kavuralım.
  • Sıcak suyunu tuzunu ve karabiberini ekleyip kaynamaya başladıktan sonra mercimeği ekleyip kısık ateşte pişirelim.
  • 10 dakika demlendirip servis yapalım afiyet şifa olsun.
    Not: Pilavın suyunu kendi bulgurunuza göre ayarlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder