Malzemeler
- 1 su bardağından 2 parmak eksik yeşil mercimek
- 1 su bardağı bulgur
- 1 kuru soğan
- 1, 5 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3, 5 su bardağı sıcak su
- Karabiber
- Tuz
Nasıl Yapılır?
- Mercimeği ezilmeyecek şekilde haşlayıp süzelim.
- Tencereye sıvı yağı alalım yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip sararana kadar kavuralım. ,
- Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Yıkayıp süzdüğümüz bulguru ve tereyağı ekleyip 3-4 dakika karıştırarak kavuralım.
- Sıcak suyunu tuzunu ve karabiberini ekleyip kaynamaya başladıktan sonra mercimeği ekleyip kısık ateşte pişirelim.
- 10 dakika demlendirip servis yapalım afiyet şifa olsun.
Not: Pilavın suyunu kendi bulgurunuza göre ayarlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder