7 Ağustos 2022 Pazar

Nefis Karnıyarık (Yağda Kızartmadan) Tarifi

 

Malzemeler

  • 6 adet patlıcan
  • 200 gram kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 4-5 tane sivri biber
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 fiske karabiber pul biber tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için;

  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su

    Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları yıkayıp kurulayalım ve alacalı soyalım. Her bir patlıcanın iki yerine bıçağın ucunu batıralım ki patlıcanların içi güzel pişsin.
  • Fırın tepsisine dizerek patlıcanlara fırça ile sıvı yağ sürelim fırını 200 dereceye ayarlayıp patlıcanların kızarmasını sağlayalım(15-20 dk ka yeterli oluyor)
  • Patlıcanlar pişer iken biz içini hazırlayalım. Soğanı ve sıvı yağı tavaya alarak soğanlar yumuşayana kadar kavuralım.
  • Kıymayı ve ince doğranmış 2 adet biberi ilave edelim kıymanın rengi koyulaşana kadar kavurma işlemine devam edelim. Salça ve 1 adet rendelenmiş domates i ilave ederek 2-3 dakika pişirelim tuz ve baharatları ilave ederek karıştıralım.
  • Üzerine ince kıyılmış maydanozu ilave edelim iç harcımız tamamdır.
  • Kızaran patlıcanların üzerine bıçakla çizelim ve arasını açalım kaşıkla.
  • Bastırarak içine pişirdiğimiz harçtan dolduralım, sarımsaklari, biberleri bölerek ve domates dilimlerini üzerine koyalım. Sosunu bir kasede pürüzsüz şekilde karıştırıp patlıcanların arasına tepsiye dökelim.
  • Tekrar fırına alalım domates ve biberler kızarınca yemeğimiz pişmiş demektir. Patlıcanlar yağda kızartılmadığı için çok hafif ve leziz oluyor kesinlikle denemenizi öneririm. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder