Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 dilim ince rendelenmiş beyaz peynir
- 2 diş sarımsak
- Dereotu
Nasıl Yapılır?
- Sos tavasına 1 yemek kaşığı tereyağı alınarak eritilir.
- Üzerine nane ve tuz eklenir karıştırılır.
- Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
- Ayrı bir kapta süzme yoğurt, sarımsak, zeytinyağı, rendelenmiş beyaz peynir ve soğumaya alınan tereyağlı karışım güzelce karıştırılıp hazır edilir.
- Dilerseniz verev olarak dilimlenmiş salatalıkların üzerine sıkma torbası ile sıkarak servis edebilirsiniz. İsterseniz bir tabağa alıp üzerine zeytin yağı gezdirip dereotuyla sunabilirsiniz. Her haliyle muhteşem bir meze👌🏻 umarım sizler de dener ve beğenirsiniz, şimdiden ellerinize sağlık
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder