Nefis Haydari Mezesini Birde Böyle Deneyin Tarifi

 



Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 dilim ince rendelenmiş beyaz peynir
  • 2 diş sarımsak
  • Dereotu

    Nasıl Yapılır?

  • Sos tavasına 1 yemek kaşığı tereyağı alınarak eritilir.
  • Üzerine nane ve tuz eklenir karıştırılır.
  • Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
  • Ayrı bir kapta süzme yoğurt, sarımsak, zeytinyağı, rendelenmiş beyaz peynir ve soğumaya alınan tereyağlı karışım güzelce karıştırılıp hazır edilir.
  • Dilerseniz verev olarak dilimlenmiş salatalıkların üzerine sıkma torbası ile sıkarak servis edebilirsiniz. İsterseniz bir tabağa alıp üzerine zeytin yağı gezdirip dereotuyla sunabilirsiniz. Her haliyle muhteşem bir meze👌🏻 umarım sizler de dener ve beğenirsiniz, şimdiden ellerinize sağlık


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...