Malzemeler
- 1 çorba kasesi haşlanmış fasulye
- 1 kahve fincanı pirinç
- 7 su bardağı kaynar su
- 1 tavuk bulyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için;
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
Sosu için;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı nane
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tencereye kaynar suyu ve pirinçi alıp haşlayalım.
- Daha önceden haşlanmış fasulyelerimizide ekleyelim 2 dakika daha piştikten sonra tavuk bulyonumuzu ekleyelim.
- Küçük bir kabın içine yumurta,unu ve yoğurdu ekleyip çırpalım.
- Çorba suyundan bir kepçe alalım ve terbiyemize ekleyip karıştıralım.
- Terbiyemizi yavaş yavaş çorbamıza ilave edelim ve sürekli karıştıralım kesme olmasın.
- Çorbamız kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatalım ve tuzumuzu ilave edip karıştıralım.
- Küçük bir sos tenceresinde sıvı yağ, nane ve toz biberi kızdıralım ve çorbamızın üzerinde gezdirelim.Servise hazır.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder