Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1.5 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 2 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığının ucu ile karbonat
- 3.5 su bardağı un (dikkatli ekleyin)
Nasıl Yapılır?
- Derin bir kabın içine 4 yumurta şekeri çırpıcı ile köpürene kadar çırpalım.
- İçine un hariç tüm malzemeleri koyup karıştıralım.
- Unu dikkatli ekleyerek akışkan bir hamur yapıyoruz içinden 1 çay bardağı kadar hamurdan ayıralım.
- Ayırdığımız hamura kakaoyu karıştıralım ve kenara alalım.
- Diğer hamuru yağladığımız kalıp yada borcama döküp ortasına kakaolu hamuru kaşıkla döküp kürdanla daireler çizerek şekil verelim.
- Keki 200 derece fırında alt üst ayarda kontrollü olarak pişiriyoruz fırından fırına fark edebilir dikkatli olalım.
- Keki fırında iken 30 dakika kadar ilk etapta açmayalım iyice kabardıktan sonra kürdan testi yaparak kontrol ediyoruz piştiğinden emin olunca fırından alalım ve dinlenmeye bırakalım.
Pamuk keki çay saatinde yada kahvaltıda yiyebiliriz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder