19 Ağustos 2022 Cuma

Pamuk Kakaolu Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 2 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığının ucu ile karbonat
  • 3.5 su bardağı un (dikkatli ekleyin)

    Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kabın içine 4 yumurta şekeri çırpıcı ile köpürene kadar çırpalım.
  • İçine un hariç tüm malzemeleri koyup karıştıralım.
  • Unu dikkatli ekleyerek akışkan bir hamur yapıyoruz içinden 1 çay bardağı kadar hamurdan ayıralım.
  • Ayırdığımız hamura kakaoyu karıştıralım ve kenara alalım.
  • Diğer hamuru yağladığımız kalıp yada borcama döküp ortasına kakaolu hamuru kaşıkla döküp kürdanla daireler çizerek şekil verelim.
  • Keki 200 derece fırında alt üst ayarda kontrollü olarak pişiriyoruz fırından fırına fark edebilir dikkatli olalım.
  • Keki fırında iken 30 dakika kadar ilk etapta açmayalım iyice kabardıktan sonra kürdan testi yaparak kontrol ediyoruz piştiğinden emin olunca fırından alalım ve dinlenmeye bırakalım.
  • Pamuk keki çay saatinde yada kahvaltıda yiyebiliriz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder