19 Ağustos 2022 Cuma

Şeftalili Muhallebi Tarifi

 

Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 4 su bardağı süt (800 ml)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt (125 ml – krem şanti için)

Şeftali katmanı için;

  • 5 adet şeftali
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

    Nasıl Yapılır?

  • Sade muhallebisi için uygun bir tencereye süt, şeker ve unu alarak uygun bir kıvam alıncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirelim.
  • Kaynamaya başlayan muhallebiye vanilyayı ekleyelim ve karıştırarak ocağı kapatalım.
  • Daha hızlı soğuması için muhallebimizi ayrı bir kaba alalım ve üzerine değecek şekilde streçleyerek soğumaya bırakalım.
  • Şeftali sosu için yıkadığımız şeftalilerimizin kabuklarını soyalım, çekirdeklerini çıkartalım ve doğrayalım.
  • Daha sonra şeftalileri uygun bir tencereye alalım ve üzerine şeker ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım.
  • Şeftaliler sulanıncaya kadar pişmeye bırakalım.
  • Şeftaliler sulandıktan sonra kapağı açalım ve kaşıkla 1-2 tur karıştırdıktan sonra blenderdan geçirelim.
  • Uygun bir kaseye aldığımız nişastanın üzerine çok az su ekleyerek çözdürelim. Ardından püre haline gelen şeftali sosuna ilave edelim. 1-2 tur karıştırdıktan sonra sosumuz hazır. İlk sıcaklığının çıkması için dinlenmeye bırakalım.
  • Bu sırada soğuyan muhallebimizi dolaptan alalım ve üzerinden streci çıkartalım.
  • Sütle kıvam alana kadar çırptığımız krem şantiyi muhallebinin üzerine ekleyelim ve mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
  • Muhallebimizi kaselere eşit bir şekilde paylaştıralım.
  • Şeftali sosumuzu da kaselere eşit bir şekilde paylaştırdıktan sonra üzerini şeftali dilimleri ile süsleyelim.
  • Hazır olan şeftalili muhallebimizi 2-3 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder