Malzemeler
Muhallebisi için;
- 4 su bardağı süt (800 ml)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı soğuk süt (125 ml – krem şanti için)
Şeftali katmanı için;
- 5 adet şeftali
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
Nasıl Yapılır?
- Sade muhallebisi için uygun bir tencereye süt, şeker ve unu alarak uygun bir kıvam alıncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirelim.
- Kaynamaya başlayan muhallebiye vanilyayı ekleyelim ve karıştırarak ocağı kapatalım.
- Daha hızlı soğuması için muhallebimizi ayrı bir kaba alalım ve üzerine değecek şekilde streçleyerek soğumaya bırakalım.
- Şeftali sosu için yıkadığımız şeftalilerimizin kabuklarını soyalım, çekirdeklerini çıkartalım ve doğrayalım.
- Daha sonra şeftalileri uygun bir tencereye alalım ve üzerine şeker ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım.
- Şeftaliler sulanıncaya kadar pişmeye bırakalım.
- Şeftaliler sulandıktan sonra kapağı açalım ve kaşıkla 1-2 tur karıştırdıktan sonra blenderdan geçirelim.
- Uygun bir kaseye aldığımız nişastanın üzerine çok az su ekleyerek çözdürelim. Ardından püre haline gelen şeftali sosuna ilave edelim. 1-2 tur karıştırdıktan sonra sosumuz hazır. İlk sıcaklığının çıkması için dinlenmeye bırakalım.
- Bu sırada soğuyan muhallebimizi dolaptan alalım ve üzerinden streci çıkartalım.
- Sütle kıvam alana kadar çırptığımız krem şantiyi muhallebinin üzerine ekleyelim ve mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
- Muhallebimizi kaselere eşit bir şekilde paylaştıralım.
- Şeftali sosumuzu da kaselere eşit bir şekilde paylaştırdıktan sonra üzerini şeftali dilimleri ile süsleyelim.
- Hazır olan şeftalili muhallebimizi 2-3 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder