Sebzeli Kuşbaşı Etli Güveç Tarifi İçin Malzemeler 350-400 gram kuşbaşı et 1 adet büyük boy soğan 1 adet büyük boy patates 1 adet büyük boy patlıcan 2 adet yeşil biber 2 adet domates 2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı salça 4 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz Pul biber Karabiber Sebzeli Kuşbaşı Etli Güveç Tarifi Yapılışı Kuşbaşı doğranmış etlerimizi düdüklü tencerede 20-25 dakika haşlayalım. Bir tavaya haşlanan etleri alalım üzerine sıvı yağı ekleyerek kavuralım. Yeterince kavurduktan sonra; yemeklik doğradığınız soğanları, biberleri ve sarımsakları ekleyip kavuralım. Domateslerin kabuğunu soyduktan sonra doğrayalım, aynı şekilde patates ve patlıcanı da küp küp doğradıktan sonra biberlerle birlikte kavurduğumuz etlerin üzerine ilave edelim. Baharatları ekledikten sonra, bir su bardağı kadar sıcak su ekleyelim ve 3-5 dk kadar pişirelim. İyice karıştırdıktan sonra, küçük güveç kaplarına boşaltalım. (benim 4 adet güveçim oldu). Salçayı sıcak suda ezerek, sebzelerin üzerine gelecek kadar dökelim. ...
Yorumlar
Yorum Gönder