12 Ağustos 2022 Cuma

Domates Soslu Yoğurt Dolgulu Patlıcan Sarma Tarifi

 



Malzemeler

  • 2 adet uzun patlıcan
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz kırmızı toz biber kekik

Dolgu için;

  • 3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı dolusu labne
  • 1 diş sarımsak rendesi
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1 fiske karabiber

Sos için;

  • 2 adet domates rendesi
  • 1 diş sarımsak rendesi
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ

    Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları 1 cm kalınlığında uzunlamasına dilimleyin. Dışta kalan kabuk kısmını derin keserek çıkarın. Ben tuzlu suda bekletmedim. İsterseniz yapabilirsiniz.
  • Patlıcanları tost makinesine yerleştirin. Baharatlı yağ karışımından sürün ve 1-2 dk pişirin. Arka yönlerini de çevirip yağdan sürüp biraz daha pişirin. Hepsini aynı şekilde hazırlayın.
  • Sos malzemelerini uygun bir tencerede 5-10 dk pişirin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Dolgu malzemelerinin hepsini bir kasede karıştırın.
  • Patlıcanların ucuna yoğurt karışımından 1 tatlı kaşığı kadar yerleştirip, rulo yapın. Domates sosla birlikte servis yapın. Afiyet olsun🌸
  • Not: 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapılması daha iyi olur.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder